софтуер за стоматолози

Тук всеки стоматолог може да даде впечатленията си по отношение на даден продукт или фирма.
Публикувай отговор

Какъв софтуер използвате

Dentist
58
35%
Excalibur
23
14%
Global Dent
40
24%
Dental Master Pro
9
5%
MediDent
5
3%
Dentistry
3
2%
Хипократ
18
11%
32 зъба (не се смейте, точно така е)
7
4%
DentaFriend
0
Няма гласували
Medident
1
1%
 
Общо гласове: 164

Аватар
Божидар Кафелов
редовен потребител
редовен потребител
Мнения: 431
Регистриран на: Пон Окт 10, 2005 4:42 pm
Местоположение: София

Мнение от Божидар Кафелов »

Д-р Табаков, от болезнен личен опит знам, че MacOS X върви на РС...Имах около половин година Хакинтош, с retail версия на MacOS, но при един от ъпдейтите го прецаках и се наложи да купя МакБуук Про, защото не успях да подкарам новата версия MacOS Lion отвъд kernel panic при зареждането на драйвърите. Иначе съм голям фен на това да побърниквам разни операционни системи, до този момент имам най-големи трудности с Линукс...просто не обичам да пиша команди:)

Поздрави,
Божо
Dr. D.Anastasov
потребител
потребител
Мнения: 83
Регистриран на: Сря Ное 11, 2009 9:20 am
Местоположение: Варна

MediCloud

Мнение от Dr. D.Anastasov »

Колеги какво ви е мнението за MediCloud на Булдент, някой ползвали я?
Аватар
makalali
потребител
потребител
Мнения: 123
Регистриран на: Нед Окт 21, 2007 3:27 am
Местоположение: Сливен

Мнение от makalali »

Относно МедиКлауд, интересно ми се вижда, макар, че още не съм го пробвал. Пише на брошурата, че има опции и за здравната каса, както и стабилна база данни на пациентите и тн. Красива работа изглежда, ама тези 29 лв/месец , ми се струват в повече и заради това не съм се навил да я ползвам. Хареса ми идеята, че няма да се занимавам с бак ъп на информацията, и, че имам достъп до картоните от която и да е точна на света, стига да имам нет.
Dr. D.Anastasov
потребител
потребител
Мнения: 83
Регистриран на: Сря Ное 11, 2009 9:20 am
Местоположение: Варна

Мнение от Dr. D.Anastasov »

Да и мен точно това ме привлече, даже ако не беше цената щях да съм с нея и мен ме спират 29/месец. Явно за сега ще съм с Dentist или Globuldent.
Аватар
makalali
потребител
потребител
Мнения: 123
Регистриран на: Нед Окт 21, 2007 3:27 am
Местоположение: Сливен

Мнение от makalali »

Д-р Анастасов, услугата е все още в бета тестов вариант. Все още се ползва безплатно, доколкото си спомням. А и първия месец се пуска пробно за тест, дори и да е минал бета варианта. Не е лошо да се изпробва ако имате желание. Има и друго, което ме спира. Тази услуга дава възможност да се въведат данни за ценоразписа ни, и в съответствие с направените манипулации, се изготвя дневен, месечен, годишен отчет на приходите. И всичко това стои в онлайн пространството и кой знае кои институции имат достъп до тази информация. Лично аз не бих искал това да бъде достояние за други лица. Не знам дали и пациентите ще искат да имат в интернет подобен здравен "фейсбук" профил.
Deliya
нов потребител
нов потребител
Мнения: 13
Регистриран на: Пет Сеп 18, 2009 5:47 pm
Местоположение: Sofia

Софтуер

Мнение от Deliya »

Какви 29,00 лв на месец? Програма "Dent Tool" е с промоция и с гратисен период. За групови и индивидуални практики. Правят се всички възможни проверки с нея. Никакви проблеми при отчетите. Актуализациите вървят по интернет - и много други облекчения. Заинтересувайте се.
Няма невъзможност - има необходимост!
Zabolekar.info
администратор
администратор
Мнения: 643
Регистриран на: Сря Май 17, 2006 8:20 pm
Местоположение: София

Мнение от Zabolekar.info »

30 лева на месец? Тия фирми съвсем изтрещяха.....
Преди време коментирахме промоциите. Та питам аз за Affinis precious на Coltene. Струва еди колко си. Само сега, Affinis precious soft е на промоция с 2 коректури по избор. Заявявам поръчка (хайде, нека да е Affinis Soft, въпреки различните качества) и ми казват: коректурите трябва да са едни и същи! Добре, ама на брошурата пише аджеба "по избор". Казвам го и отсреща - е да, ама казаха да бъдат едни и същи. Анулирах поръчката и повече с тях не смятам да се занимавам. Вече всичко може да се поръча отвсякъде и с удоволствие подминавам нашите търговци. Да не говорим каква е спекулата им с цените и обслужването...
Аватар
Arthur Dent
почетен член
почетен член
Мнения: 799
Регистриран на: Пон Мар 26, 2007 11:09 pm
Местоположение: гр. София

Мнение от Arthur Dent »

makalali написа: ...И всичко това стои в онлайн пространството и кой знае кои институции имат достъп до тази информация. Лично аз не бих искал това да бъде достояние за други лица. Не знам дали и пациентите ще искат да имат в интернет подобен здравен "фейсбук" профил.
Наскоро приятел, който разработва подобна програма ме помоли за мнение. Обясних му, че изобщо не е нужно да я гледам - по причините посочени от makalali. Разработката е спряна. :lol:
Аватар
Arthur Dent
почетен член
почетен член
Мнения: 799
Регистриран на: Пон Мар 26, 2007 11:09 pm
Местоположение: гр. София

Мнение от Arthur Dent »

Kickboxingdentist написа: ...Да не говорим каква е спекулата им с цените и обслужването...
:D Бих вметнал, че някои от тях дори не знаят какво продават.
Наскоро отивам във фирма, официален дилър на компанията Х. Х е абсолютен лидер в производството на материали от групата У. Без конкуренция. Топ - материалът в тази група е Z. Ще повторя - тези са официален дилър. И протича следният разговор:
- Добър ден. Имате ли Z?
- Мммм... какво беше това?
- :shock:! Ами... материал от група У.
- Ъъъммм... това на коя фирма е?
- :wall: :wall: :wall:
ДиДент
нов потребител
нов потребител
Мнения: 1
Регистриран на: Вто Окт 11, 2022 3:36 pm

Re: софтуер за стоматолози

Мнение от ДиДент »

Привет на всички!..
Темата е много брадясала, но става отново актуална покрай истерията с въвеждане на НЗИС и съответните софтуери. Много дентални лекари с индивидуални практики доскоро работеха с безплатната версия на Хипократ. В един момент обаче поддръжката спря и те се озоваха пред избар - платения мастодонт Хипократ D или нещо олекотено без 3D зъби, скласове, финанси и подобни. В добавка ниски изисквания към ОС, хардуера и възможност за инсталация на няколко машини - напр. в кабинета и домашна.
В този дух на мисли след дълго ровене, четене, демо версии и питане се спряхме на Dentist НЗОК. Оказа се, че има едно голямо НО в този продукт на EMG софт. Реално това е някакъв аналог на Хипократ D-Lite i някои полезни екстри. Сваляме демото, гледаме, четем помощните екрани - пише, че ше върви едва ли не на машина с хардуер отпреди 30г. Доволни, плащаме лиценза, инсталирам на две XPта с MS NetFramework на виртуални машини, щото навсякъде сме с Linux ОС. Пробваме Import на данни през XML отчетите - работи без адресите.
Пробвам проверка на ЗО статус и изненада - Unsupported security protocol..!.. Оттук започва ходене по мъките, писане на мейли, уклончиви отговори. Накрая изплюват камъчето - TLS 1.2 с пояснението, че само Windows 10 върши работа. Гледам умно и се чудя защо ми е това натруфено огромно нещо, за да подкарам една програмка с инсталация около 30MB. Отново почваме да ровим, четем, инсталираме, настройваме и т.н. и т.н.
Успявам да подкарам поддръжка на TLS 1.2 в Windows 7 и даже XP, но грешката си излиза, което е странно. Сега се боря с Някаква олекотена версия на Win10, инсталирана на виртуалка, но нещата не са добре.
Ако някой работи с посочената версия на Dentist, моля дайте някакви указания как да се подкара на по-ниска версия Windows.
Поздрави!...
Публикувай отговор