Покана към Председателя на БЗС за дискусии

Тук е мястото да обсъдим дейността на съсловната ни организация
dover
потребител
потребител
Мнения: 73
Регистриран на: Чет Яну 15, 2009 3:14 pm
Местоположение: Пловдив

Покана към Председателя на БЗС за дискусии

Мнение от dover »

Координаторския и организационен опит който имате би ли послужил за поставяне на цели и задачи които биха били от интерес за нацията и съсловието.
Един такъв въпрос е как да Ви заинтересуваме да участвувате в нашия форум с мненията и оценките си за възможностите Ви като Председател на БЗС. Ето каква ми е идеята. Понеже тук е място за дискусия задават се въпроси на които търсим отговор. Ето защо участието Ви в един форум като този тук би помогнал за изясняването на пречките които стоят пред нас за решаване на професионалните ни задачи . Най общо можем да кажем че всички професионални идеи изискват финансово обезпечаване. Верни на постулата че зъболекар без пари е л...о а обратното няма да го доказваме ,искаме да излезем от тази криза на безпаричие която подкопава професионалните ни умения и подготовка .Темповете с които се решават въпросите които ни касаят са много бавни но не това е бедата Нямаме идеи за 100 години напред . От 20 години пакета за възрастни не увеличен нито с една дейност терапевтична и ортопедична не е включена . Нямаме и зъботехническа дейност включена в услугите на ЗОК. Живота на човека започва с храната и зъбите са орган с който започва Живота на човека. На всички е ясно но как да променим нещата . В нащия устав на професионален съюз няма точка в която да е регламентирано участието на Председателя в професионални и финансови дискусии по форуми .Ето една идея за промяна на Устава на зъболекарския съюз според една колкото и далечна да е видимо в бъдещето подобна точка в нашия съюз ще гарантира обратната връзка членската маса да одобри или не този председател защитава ли нейните нужди или ще ги пренебрегне . Как мислите Вие по този поставен въпрос . Нашето търпение е наистина голямо каквото е търпението и на народа . Впрочем той измира или се преселва в други държави . Ако някой иска да оспори подобна констатация може да направим дискусия за това каква част от населението в селата се е изгубила преселила на други места и в отвъдното. Ако искаме да сме зъболекари на някого трябва да имаме народ . Ако този народ го е страх да влезе в кабинета ни защото няма пари не можем ли да му дадем от това което е внасял за здравни осигуровки и което му принадлежи . В крайна сметка обикновения човек няма ли право да решава за какво да отиват здравните му осигуровки или само лекарите ще решават за какви ваксини и лекарства и колко на глава от записаните ще се плащат всеки месец на лекарите без да са извършили дейност. Нас здравната каса ни наказва за подобно своеволие. Общопрактикуващите лекари за записан някога но непрегледан за месеца пациент получават ли месечно по 80 ст В някои лекарски практики на този принцип си докарват по 5-6000лв месечна заплата. Правилен ли е този принцип за разпределение кой го е измислил и Здравноосигурените лица дали са съгласни така да се изразходват тяхните средства.По тези и подобни въпроси може да възникнат и други разумни и приложими идеи . Ето тук е възможността да се огледат от всички страни различни мнения без лична критика а просто търсене на изход и намиране на идеи за излизане от кризата която я има и тя е безспорна .
Zabolekar.info
администратор
администратор
Мнения: 643
Регистриран на: Сря Май 17, 2006 8:20 pm
Местоположение: София

Мнение от Zabolekar.info »

Poumpy казва многократно, че проблема в голяма степен се разреши, ако се поставят И СПАЗВАТ стандарти.
Другата съществена част е източването на парите - ако на всеки човек се създаде карта с чип, където да влизат осигуровките му и да заплаща с нея част/цялостно лечение. Никой няма интерес да се направи нито едното, нито другото. Анархията е рая на злоупотребите.
dover
потребител
потребител
Мнения: 73
Регистриран на: Чет Яну 15, 2009 3:14 pm
Местоположение: Пловдив

покана към Председателя на БЗС за дискусия

Мнение от dover »

Ако правилата са необходими можем да ги наречем и с по сложна дума стандарти . За нас е важно да работим по разумни правила . Добре ама когато исках да ми се разреши отварянето на кабинет не ми достигаше един квадратен метър от необходимите 12 . Тогавашната шефка на ХЕИ категорично отказа съгласие . Ето външното налагане на стандарти. Мисля че трябва да бъдем оставени на вътрешно спазване на правила за добра практика пример :- Вместо да си купя мерцедес което можех да направя закупих иструментариум с което осигурих удобство и безопасност в работата си . Това ми донесе много повече удовлетворение . Правила са необходими както и спазването им . Но къде са правилата за регулиране на пазара . Това е ключовия въпрос и за една държава и семейство и практика . Ако аз произвеждам услуга стока и няма кой да плати цената и какви ще бъдат последиците за мен държавата и тн предприятие колектив и тн, Пълна катастрофа . Е това вече го е изпитал този който не е продал доматите си колкото е искал например по 70 ст . Продал ги е по 5 стотинки и няколко тона . Сега същия производител е в Гърция друг в друга страна има и измрели от отчаяние . Това е демографската криза . Коя умна жена би искала да ражда деца на неуспял финансово мъж . В съседна страна казват мъж без пари е ***** . НО ***** с пари е личност. И така правила за регулиране на пазара означава равни права без изключение на титли и монографии и длъжности . Пред пазара всички са равни . Ето защо Калоян е отворил война на Гърция защото са преместили Пазара на българските стоки и услуги от Цариград в по малък град.
Публикувай отговор