за почистването на протезите

Вашият опит в областта на подвижното и неподвижното протезиране
izabell
нов потребител
нов потребител
Мнения: 27
Регистриран на: Вто Май 12, 2009 10:38 pm
Местоположение: Пловдив

за почистването на протезите

Мнение от izabell »

Моля,дайте вашето мнение за препаратите за почистване на подвижните протези.
Освен Pretefix i Corega-таблетки,
Има ли нещо по-добро на пазара ?
Има специални четки и пасти за почистване за зъбни протези.
Моля,кажете нещо повече.
Благодаря ви
impossible is nothing when God exists

http://vbox7.com/play:fdd57863
Аватар
клещомицин5561
редовен потребител
редовен потребител
Мнения: 463
Регистриран на: Чет Юли 20, 2006 11:40 pm

Мнение от клещомицин5561 »

Най-добрият начин за почистване на протезите (според мен) е механичния. Ето защо на всеки пациен в нашия кабинет, на който поставяме нова протеза подаряваме и една най-обикновена четка за ръце - колкото и невероятно да ви звучи, тя най-добре почиства протезата. Какво ще слага към нея - зъбна паста или течност за миене на съдове - това си е негова работа. Бъдете предпазливи в съветите си за Корега-таблетките - протезите не трябва да стоят в разтвора повече от 1 час, иначе след време става чупливи и заприличват като че ли са на 50 години.
Аватар
Alexandra
специален член
специален член
Мнения: 1081
Регистриран на: Сря Ное 08, 2006 12:59 pm
Местоположение: Пловдив

Мнение от Alexandra »

клещомицин написа:Най-добрият начин за почистване на протезите (според мен) е механичния. Ето защо на всеки пациен в нашия кабинет, на който поставяме нова протеза подаряваме и една най-обикновена четка за ръце - колкото и невероятно да ви звучи, тя най-добре почиства протезата. Какво ще слага към нея - зъбна паста или течност за миене на съдове - това си е негова работа. Бъдете предпазливи в съветите си за Корега-таблетките - протезите не трябва да стоят в разтвора повече от 1 час, иначе след време става чупливи и заприличват като че ли са на 50 години.
Хич даже не е невероятно, ами си е много необходимо :D :D А най-добре протезите се почистват с четка и прах за пране. Защото пластмасата поглъща и мазнини, и оцветители, а пож този начин лесно се отстраняват всичките наслагвания. После - за 1 час с таблетка и са готови за дъвчене. Щото, кисненето в разтвор не може да замести механичното почистване.
ники
чест потребител
чест потребител
Мнения: 259
Регистриран на: Нед Авг 03, 2008 6:58 pm
Местоположение: България, Пловдив
Обратна връзка:

Мнение от ники »

Никога не съветвайте пациентите си да почистват протезите с какъвто и да е прах или още повече паста за зъби. :lol:
Полираната повърхност се деполира от абразивите в пастата за зъби и започват необратими процеси на оцветяване и промяна на пластмасата. :wink: Твърдите четки също могат да увредят полировката на протезата.
Навремето академик Попов беше дал предложение за листовка която да се раздава на пациентите след края на лечение с протези. Там се записва всичко което е необходимо за нейното подържане. Добра идея. :wink: За почистване трябва да се използва топла вода, мека четка и специални пасти за почистване на протези. Всички останали вещества могат да имбибират в повърхността на пластмасата и оттам да попаднат в устата на пациента, което вече е доста опасно.Утвърдените от ADA пасти за почистване на протези имат силно почистващо действие, съхраняват полировката, имат антимикробно дейсвие. :D
Д-р Николай Николов
Публикувай отговор